Menu

Naar inhoud

Basisprincipes

Inloggen NL - EN

4. Typografie

De UGent heeft 3 lettertypes. Gebruik zoveel mogelijk het primaire font 'UGent Panno Text'. Vervang het waar nodig door het secundaire font 'Arial'. Voor de Global Campus is er tenslotte een Koreaans font.

4.1 Primair: UGent Panno Text

Gebruik standaard het lettertype 'UGent Panno Text'.

Deze letter doet recht aan de historische waarden van de Universiteit Gent en is tegelijk modern, onderscheidend en charismatisch. 

De karakterset van het font werd speciaal voor de UGent uitgebreid voor vrijwel alle talen en wetenschappelijke symbolen.

DOWNLOAD

Dit is geen gratis lettertype. Enkel onze medewerkers kunnen het gebruiken voor UGent-doeleinden. De directie ICT (DICT) installeert dit font automatisch op pc's van alle UGent-personeel. Zo kan iedere medewerker er makkelijk mee aan de slag. De UGent heeft een licentie voor dit font in 4 gewichten: SemiLight, Normal, Medium en SemiBold.

Externe ontwerpers of ontwikkelaars kunnen het font voor UGent-doeleinden opvragen via UGent-personeel. Alle personeel kan dit font ook individueel downloaden, installeren of doorsturen (in open type, true type en webfont) via deze intranetpagina.

 

UGent Panno Text in Word
Lettertype 'UGent Panno Text' in Word, Powerpoint...

 

4.2 Secundair: Arial

Wanneer het primaire lettertype niet beschikbaar is, gebruik dan het secundaire lettertype Arial. Doe dit voor alles wat digitaal gedeeld wordt met computers buiten de UGent.

Bijvoorbeeld de Microsoft Word- en Powerpoint-sjablonen zijn in Arial geprogrammeerd omdat ze vaak gedeeld worden met externen. Gebruik het primaire font UGent Panno Text alleen in deze sjablonen wanneer je ze exporteert naar een pdf of wanneer je ze uitprint (bijvoorbeeld de brief).

Ook in e-mail software (Outlook, gmail, ...) werkt het primaire font UGent Panno Text niet standaard. Daarom zijn bijvoorbeeld onze e-mailhandtekening en e-newsletter in Arial geprogrammeerd.

 

4.3 Headers

Titels en hoofdingen worden in hoofdletters geschreven en onderlijnd. Dit is een herkenbaar onderdeel van de huisstijl. In de sjablonen zijn de titels en hoofdingen op die manier voorgeprogrammeerd.

 

titels: hoofdletters en onderlijnd

4.4 Koreaans: Seoul NamSan

De Global Campus gebruikt het Koreaans gratis font 'Seoul Namsan'. Dit sluit mooi aan op het primaire font.

Het lettertype is ontwikkeld voor de stadsmarketing van Seoul. De karakters van dit lettertype zijn helder en elegant zoals de welvingen van Hanok, de traditionele Koreaanse huizen.

DOWNLOAD

Installeer zowel de Seoul Type (normal) als de Seoul Type (condensed).

 

Naar boven