Menu

Naar inhoud

Websites

Inloggen NL - EN

Websites

Portaalsite

De UGent heeft een content management systeem (cms) dat toelaat om op een gebruiksvriendelijke manier een website te onderhouden. Dit cms is gratis beschikbaar voor de centrale administratie, faculteiten en vakgroepen.

 

Richtlijnen voor ontwikkelaars

Programmeer je zelf websites of online applicaties voor de UGent? Dit deel van de huisstijlgids toont je hoe je een website correct voorziet van onze huisstijl.

Deze website wijkt bewust af van de voorschriften beschreven in deze styleguide zodat er een duidelijk onderscheid is tussen de instructieteksten en de voorbeelden in html-code.

Bovenaan rechts zie je ook het onderscheid van je browser in responsief gedrag: naargelang het toestel desktop - tablet - mobiel dat je gebruikt.

 

Hosting aanvragen

Meer info: helpdesk van de directie ICT

1. Inleiding

Alle websites en toepassingen moeten correct worden weergegeven in courante browsers en dienen vlot toegankelijk te zijn voor personen met een handicap.

2. Navigatie

Het identificeren van een website en het navigeren doorheen de site gebeurt via de header, broodkruimel, footer en (eventueel) paginanavigatie.

5. Responsive grid

Hoe gedraagt de content zich per toestel in desktop, tablet en mobiel?

7. Templates

Voorbeelden hoe alle onderdelen samenkomen van hoofdstuk '1. Inleiding' t.e.m. '6 Pagina componenten'.

Code nodig?

Enkel de websites die worden gebouwd met het centrale cms ‘Plone’ worden actief ondersteund.

Ontwikkelaars die websites programmeren buiten Plone dienen onze huisstijl steeds te respecteren. Baseer je daarvoor op deze styleguide.

Je kunt een kopie aanvragen van de originele Github-code via huisstijl@ugent.be

Naar boven